المقادير🍥🍥
▶️بطة وزن 3 كيلو
▶️3 بصلات كبيرة مقطعة مكعبات صغيرة
▶️نصف كوب زبيب
▶️ربع كيلو لحم مفروم معصج مع رشة فلفل اسود وبهار بدون بصل
▶️م ك سمنة
▶️3 م ك زيت
▶️بصلة وسط مبشورة
▶️ملح،فلفل،كمون للحشو
▶️ملح،فلفل،بهار مشكل،ورق لورا،حبهان،روز ماري للشوربة
🔴🔴🔴🔴🔴🔴🔴🔴
الطريقة🍥🍥
1⃣هنجهز الحشو
🔴اول حاجة ننقع الزبيب في كوب ماء ساخن
🔴هناخد اللحمة المفرومة ونخلطها مع البصل والملح والفلفل والكمون ويكون الكمون كتير شوية
يعني على 3 بصلات هتحطي معلقة كبيرة كمون
🔴بعد كده هنضيف الزبيب بالماء بتاعه على البصل ونقلب كويس
🔴نحطه على النار لحد مالبصل يدبل شوية ويشرب ماؤه بس اوعي يتهرى
🔴هننزله من على النار ونضيف له معلقة زيت ونسببه على جنب يبرد شوية
2⃣هنجهز البطة
🔴طبعا هنغسل البطة غسيل كويس جدااا
وسبق ونزلنا طريقة غسل الطيور في القناة
🔴هننشف البطة بكلينكس المطبخ
🔴هناخد البصلة المبشورة ونضيف عليها ملح وفلفل وندعكها كويس جدااا
🔴هنتبل بيها البطة من جوة وبره وتحت الجلد
🔴هنجيب الحشو ونحشي البطة من جوه ونقفلها بخلة الأسنان
🔴هنحط سمنة في الحلة ونشوح البطة مع البهارات السليمة (حبهان،ورق لورا،روز ماري،مستكة )
🔴ولما تتشوح من كل الجوانب نضيف ماء مغلي ونسيبها تستوي
🔴في الاخر نطلعها ونحمرها بنفس الطريقة اللي نزلناها مع فقرة غسل الطيور
وكللي احللى بط دمياطي👌👌